You are here
Home > Review > Shaggy in de Melkweg Review

Shaggy in de Melkweg Review

18 en 19 Juni vond in de Melkweg een optreden plaats van Shaggy en band

Oorspronkelijk zou Shaggy alleen 18 juni optreden maar aangezien de animo hoog was hadden ze 19 juni eraan toe gevoegd.

Zondag 18 Juni gingen de deuren zoals gewoonlijk in de Melkweg op tijd open en gemoedelijk ging iedereen naar binnen er was volop merchandise aanwezig en de zaal was al snel redelijk gevuld

Je hoorde gelijk een DJ die boven stond in de DJ-Booth wat muziek draaide wat bij deze avond past en wat persoonlijk niet mijn smaak is zat hij er door heen te praten cq zingen. Ik vind het buitengewoon irritant maar menigeen stoort zich hier niet aan.

Opvallend was het publiek je zag alle soorten leeftijden alle soorten verschillende nationaliteiten door elkaar en leek ook net zoveel mannen als vrouwen aanwezig te zijn het was behoorlijk gemengd.

Vlak voor aanvang zag je al wat bandleden gemoedelijk het podium opkomen en er werd door de speakers omgeroepen dat Shaggy na afloop in de Merchandisebooth te vinden was.

En toen begon het feestje iets na de officiële aanvang begon het.

Shaggy had er zin in en de band ook. Er was heel weinig op aan te merken.

 

Er werden bekende nummers gespeeld zoals Oh Carolina, In the Summertime, Boombastic, Angel

Maar ook onbekende tracks helaas mijn persoonlijke favoriet werd niet gespeeld Me Julie een samenwerking met Ali G.

Er zat veel humor tussen de tracks in hij vertelde over zijn afkomst en hoe ze daar dansen op geheel eigen wijze. En dat hij niet zoveel in ons land was geweest.

Maar ondanks de humor en de gezellige sfeer had Shaggy ook een serieuze boodschap !

Wat ook erg op aansloot op het gemengd publiek.

Hij zei dat het niets uitmaakt je huidskleur of je afkomst dat we allemaal een zijn .

Shaggy had op het podium een band inclusief backup-mc die wat ongebruikelijk later dan de hoofdartiest het podium op kwam en eigenlijk ondanks zijn enthousiasme niet goed uit de verf kwam.

Voor de rest vond ik het ook jammer dat de zaal werd verdeeld in een “Rightside Lefside” en de ene kant is leuker als de andere en dat soort flauwekul wat sommige artiesten steevast in hun show hebben zitten..

Maar dit zijn echt kleine minpuntjes en eigenlijk niet noemenswaardig

Na afloop ging de band zich voegen in publiek om verder te dansen en praatje maken fotootje maken en ondertussen was in de merchandisebooth al vrij vlot Shaggy te bewonderen. Shaggy hield er duidelijk niet van zijn fans te laten wachten!!!

Opvallend details en eigenlijk wel beetje erg jammer was dat er los van up-to-date merchandise ook out-of-date shirts te koop waren expres zo neergelegd dat het niet opviel dat op de achterkant van de shirts verkeerde tourdata’s stonden deze shirts lagen op de toonbank en viel het eerste op met andere woorden daar wilde ze het eerst vanaf

Zondagavond was echt een superavond in de Melkweg.

En baalde zelf eigenlijk van dat ik maandag niet opnieuw was geweest voor het niet uitverkochte extra concert.

 

Top